Απόλαυσες και το τελευταίο κομμάτι πίτσας; #DoItRight και ανακύκλωσε το άδειο κουτί της, σωστά. Αφαίρεσε το λαδωμένο χαρτί και ρίξε το κουτί σε καφέ σακούλα για είδη Χαρτιού.

Ήξερες ότι… Το χαρτί που έχει βραχεί, ακόμη κι αν στεγνώσει, δεν ανακυκλώνεται; Μάθε επίσης ότι κάθε βρόμικο ή/και λαδωμένο χαρτί όχι μόνο δεν ανακυκλώνεται, αλλά μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα και στα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά αν αναμειχθεί μαζί τους. Μην ξεχνάς και κάτι άλλο! Ούτε το χαρτί κουζίνας, ούτε το χαρτί υγείας δεν ανακυκλώνονται, έστω κι αν είναι καθαρά…

#DoItRight επιλέγοντας τη σωστή σακούλα! Τη διάφανη για υλικά PMD και την καφέ για είδη Χαρτιού. Κάνε την ανακύκλωση την πιο απλή, εύκολη και σωστή συνήθειά σου!

Ήξερες ότι… Υπάρχει η σωστή σακούλα στη σωστή τιμή από την Green Dot Cyprus; Ονομάζονται Eco Bags, παράγονται στην Κύπρο από 80% ανακυκλωμένα υλικά και τις βρίσκεις στις υπεραγορές! Στη διάφανη σακούλα ανακυκλώνεις υλικά PMD και στην καφέ είδη Χαρτιού.

Πιες λίγο νεράκι παραπάνω, καλό θα σου κάνει! Κι αν είδες ότι άδειασε η πλαστική σου μπουκάλα του, #DoItRight και ανακύκλωσέ τη ρίχνοντάς τη σε διάφανη σακούλα PMD!

Ήξερες ότι… υπάρχουν κάποια είδη πλαστικών που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση και ΔΕΝ έχουν θέση στη διάφανη σακούλα ή στους μπλε κάδους; Αυτά είναι: καλαμάκια, μαχαιροπίρουνα, σακούλες βιοδιασπώμενες (έχουν ημερομηνία λήξης και θρυμματίζονται, έτσι και αλλιώς είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον), πιστωτικές κάρτες, στικάκια μνήμης – USB, κάρτες SIM, πλαστικά παιχνίδια και έπιπλα.

Τώρα που ξεδίψασες, #DoItRight! Συμπίεσε το άδειο κουτάκι αλουμινίου και ρίξτο σε σακούλα PMD, γιατί το αλουμίνιο ανακυκλώνεται αμέτρητες φορές. Έλα, άρχισε σήμερα…
#GreenDotCyprus

Ήξερες ότι… Για να δημιουργηθεί ένα κουτάκι αλουμινίου που ζυγίζει μόλις 15 γραμμάρια, χρειάζεται βωξίτης 60 γραμμαρίων; Αν όχι, μάθε κι αυτό! Για την παραγωγή του ξοδεύτηκε τόση ενέργεια όση χρειάζεται μία τηλεόραση για να λειτουργήσει 3 ώρες. Ξεκίνα λοιπόν να το ανακυκλώνεις! Μην το αφήνεις να πηγαίνει χαμένο στα σκουπίδια, γιατί χρειάζεται πολλά χρόνια για να διαλυθεί και προέρχεται από μετάλλευμα που δεν είναι ανεξάντλητο.

#DoItRight! Πάρε τις άδειες συσκευασίες, ξέπλυνε τις ελαφρώς και στείλε τις στο ταξίδι ανακύκλωσης, χωρίς υπολείμματα φαγητού ή υγρών.
#GreenDotCyprus

Ήξερες ότι… Μόνο οι άδειες και καθαρές συσκευασίες πάνε για ανακύκλωση; Αν όχι, μάθε το, γιατί αν τυχόν συνεχίζουν να έχουν υπολείμματα φαγητού, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στο διαχωρισμό των υπόλοιπων ανακυκλώσιμων υλικών. Γι’ αυτό, μην ξεχνάς να καθαρίζεις κάθε συσκευασία TetraPak, αλουμινίου και πλαστικού, πριν τη ρίξεις σε σακούλα PMD.

Σκέτο ή γλυκό, το απόλαυσες το καφεδάκι σου! Τώρα όμως, #DoItRight και ξέπλυνε καλά το πλαστικό ποτήρι του καφέ για να το ρίξεις σε σακούλα PMD! Μόνο όταν αδειάσει και καθαρίσει, φεύγει για ανακύκλωση!
#GreenDotCyprus

Ήξερες ότι… Χρησιμοποιείται καθημερινά μία τεράστια ποσότητα πλαστικών συσκευασιών Δυστυχώς, δεν φεύγουν όλα για ανακύκλωση, γιατί κάποια καταλήγουν στους δρόμους, τις θάλασσες και τις χωματερές. Όμως, αν θες κι εσύ να αλλάξεις αυτή την κατάσταση, μπορείς! Ξεκίνα να χρησιμοποιείς το δικό σου take away επαναχρησιμοποιήσιμο ποτήρι, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση χρήσης του πλαστικού!

Πάει ώρα που φοράς την ίδια μάσκα και τα ίδια γάντια. Φόρεσε καινούργια, ρίχνοντας τα χρησιμοποιημένα σε κάλαθο σκουπιδιών . #DoItRight, γιατί αυτά δεν ανακυκλώνονται…
#GreenDotCyprus

Ήξερες ότι… Όταν πετάμε τα διάφορα είδη προστασίας στους δρόμους και βρέξει μετά όλα αυτά καταλήγουν στη θάλασσα; Οι μάσκες αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τη θαλάσσια ζωή. Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα αναφέρεται ότι το πλαστικό μυρίζει στις θαλάσσιες χελώνες σαν φαγητό. Επειδή τα αντικείμενα, που χρησιμοποιούμε αυτή την περίοδο για την προσωπική προστασία ενάντια στον κορωνοϊό δεν είναι ανακυκλώσιμα ή δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, γίνονται σκέψεις για εναλλακτικές, από χώρες όπως η Αμερική, η Γερμανία και άλλες.

Μεγάλωσαν τα παιδιά σου και δεν χρειάζονται άλλο τα παλιά ή και σπασμένα πλαστικά παιχνίδια τους; #DoItRight και δώρισε τα, ή αν δεν είναι σε καλή κατάσταση μετάφερέ τα στο πιο κοντινό σου Πράσινο Σημείο. Δεν ανακυκλώνονται, στη σακούλα PMD ούτε και στους μπλε κάδους.

Ήξερες ότι… Κάτω από κάθε πλαστικό αναγράφεται ένας αριθμός μέσα σ’ ένα τριγωνάκι; Αν υπάρχει ένας από τους ακόλουθους αριθμούς, 1, 2, 4, 5, σε πλαστική συσκευασία, τότε ναι, άνοιξε σακούλα PMD και ρίξε το τη μέσα για ανακύκλωση. Αν όχι, τότε η θέση του είναι στο πιο κοντινό σου Πράσινο Σημείο. Όμως, πριν το πεις σε φίλους και γνωστούς, μάθε ότι η Green Dot Cyprus δεν συλλέγει ογκώδη πλαστικά, αλλά μόνο πλαστικές συσκευασίες. Σου τα λέει όλα ξεκάθαρα, άλλωστε, και η πρόσοψη της διαφανούς σακούλας PMD!

Έχεις γεμίσει το γραφείο με αχρείαστα χαρτιά, τετράδια και φυλλάδια; Άστα να πάνε στο καλό, τι θα τα κάνεις; #DoItRight και ρίξε τα όλα σε καφέ σακούλες ανακύκλωσης ειδών Χαρτιού!
#GreenDotCyprus

Ήξερες ότι… Τα οφέλη από την ανακύκλωση ενός τόνου χαρτιού, είναι πολλά; Σώζεις 17 δέντρα, εξοικονομείς τουλάχιστον 30.000 λίτρα νερού, μειώνεις τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν στις χωματερές και άλλα πολλά… Γι’ αυτό, πριν πάρεις ένα καινούργιο χαρτί, δοκίμασε να επαναχρησιμοποιήσεις ένα παλιό ή επίλεξε την ηλεκτρονική επικοινωνία και ενημέρωση, μειώνοντας παράλληλα και την εκτύπωση χαρτιού. Ξεκίνα, κάνοντάς το συνήθεια!