Προστατέψτε τον πλανήτη- Στηρίξτε την Ανακύκλωση

 

Κάθε χρόνο, η Γη αποδίδει δισεκατομμύρια τόνους φυσικών πόρων και κάποια στιγμή, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα εξαντληθούν.

Γι’ αυτό πρέπει να σκεφτούμε ξανά τι πετάμε, μειώνοντας τη σπατάλη, αυξάνοντας την επαναχρησιμοποίηση και συμμετέχοντας ενεργά στην ανακύκλωση.

Η τελευταία δεκαετία ήταν η πιο «καυτή» που έχει καταγραφεί όσον αφορά τόσο την ασύδοτη σπατάλη και κατακερματισμό των φυσικών πόρων του πλανήτη όσο και τη τεράστια περιβαλλοντική μόλυνση που εμείς έχουμε προκαλέσει. Τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κλιματική έκτακτη ανάγκη απαράμιλλων διαστάσεων. Εάν δεν κάνουμε σημαντικές και γρήγορες αλλαγές, θα δούμε συνεχιζόμενη άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας, λιώσιμο των πάγων, ηπείρους να καίγονται και ταχεία αποψίλωση των δασών.

Αυτό επηρεάζει άμεσα την ανθρωπότητα με την αυξημένη φτώχεια, τη μετανάστευση από εκτοπισμένες κοινότητες, την απώλεια θέσεων εργασίας, βουνά αποβλήτων και τους φυσικούς οικοτόπους να εξαφανίζονται.

Έχουμε τη δύναμη να κάνουμε μόνιμες αλλαγές για να το καταπολεμήσουμε και καθώς η ανακύκλωση αναγνωρίζεται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030, βλέπουμε ήδη πολλά άτομα, κυβερνήσεις και οργανισμούς να αναλαμβάνουν άμεση δράση για να υποστηρίξουν την παγκόσμια πράσινη ατζέντα.

Η ανακύκλωση είναι βασικό μέρος της κυκλικής οικονομίας, συμβάλλοντας στην προστασία των φυσικών μας πόρων. Κάθε χρόνο ο «έβδομος πόρος» (ανακυκλώσιμα) εξοικονομεί πάνω από 700 εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2 και αυτό προβλέπεται να αυξηθεί σε 1 δισεκατομμύριο τόνους έως το 2030. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ανακύκλωση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου για να σώσει το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας.