Ο Δήμος Πάφου αναγνωρίζοντας ότι μια από τις μεγαλύτερες  προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος μας είναι η διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων, σε συνεργασία με την Green Dot Κύπρου, προχωρά σε μια νέα σημαντική δράση στα πλαίσια της περιβαλλοντικής του πολιτικής, ώστε να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους δημότες της πόλης μας για τη σημασία της ανακύκλωσης.

 

Στις 8 Φεβρουαρίου σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος παρουσίασε μαζί με τον  Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της  Green Dot, κ. Βασίλη Πετρίδη, φάκελους που περιέχουν ένα σακούλι ανακύκλωσης χαρτιού και ένα σακούλι ανακύκλωσης για συσκευασίες PMD (πλαστικά μπουκάλια νερού και γάλακτος, πλαστικά δοχεία και σακούλες, μεταλλικές συσκευασίες όπως αναψυκτικά, καφέδες, κονσέρβες και συσκευασίες τύπου Tetrapak, π.χ. χυμοί και μικρά γαλατάκια), ενημερωτικό υλικό για τη σωστή χρήση των συγκεκριμένων σακουλιών, καθώς και χάρτη του Δήμου με τις ημέρες συλλογής των ανακυκλώσιμων συσκευασιών, από το κάθε υποστατικό.

Στους φακέλους περιλαμβάνεται επίσης επιστολή από τον Δήμαρχο,  κ. Φαίδωνος που τονίζει την ολοένα και πιο επιτακτική ανάγκη στις μέρες μας για ανακύκλωση  και μείωση των βλαβών που υφίσταται η υγεία όλων μας από την αλόγιστη και μη οργανωμένη ρίψη επικίνδυνων αποβλήτων, καθώς και το πόσο σημαντική είναι η προσωπική συμβολή όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναγνωρίζοντας πως η δράση για τη σωτηρία του περιβάλλοντος αρχίζει από το σπίτι, τη διανομή των φακέλων σε όλα τα οικιακά υποστατικά της πόλης θα αναλάβει ο Δήμος Πάφου, προσβλέποντας πως η ανακύκλωση θα γίνει μια καθημερινή συνήθεια για όλους τους δημότες.