Ολοκληρώθηκε χθες, 15 Οκτωβρίου, το 10ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης της Green Dot, στον Μόλο Λεμεσού, το οποίο αγκαλιάστηκε με πολλή αγάπη από μικρούς και μεγάλους!

Το Φεστιβάλ, επέστρεψε μετά από 3 χρόνια παύσης και υπενθύμισε σε όλους πως η συλλογική προσπάθεια και η παρουσία όλων μας είναι αυτή που μπορεί να δώσει λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι αυτά του περιβάλλοντος.

Το Φεστιβάλ, από το 2018 έχει σαν στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης ως ένα αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής κάθε ανθρώπου. Ειδικότερα, το φετινό Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στο Δίδυμο της Πράσινης και Ψηφιακής μετάβασης και ανέδειξε τη θετική συσχέτιση που υπάρχει μεταξύ τεχνολογίας και περιβάλλοντος.

Ειδικά περίπτερα εταιρειών και οργανισμών με ψυχαγωγικά παιχνίδια, πολλές δραστηριότητες για παιδιά, Live Link και ολοήμερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συντρόφευσαν τους επισκέπτες και τους χάρισαν μια μέρα γεμάτη χαρά, γνώση και περιβάλλον. Μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν για την αξία της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης, για τον ορθό διαχωρισμό συσκευασιών PMD, Χαρτιού και Γυαλιού, τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης μπαταριών και ηλεκτρικών/ ηλεκτρονικών ειδών και διαπίστωσαν μαζί μας πως… το καλύτερο απόβλητο είναι αυτό που δεν δημιουργήθηκε ποτέ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκ μέρους της Green Dot στον Μεγάλο Χορηγό του Φεστιβάλ Amdocs Κύπρου, στους Συνδιοργανωτές Α.Φ.Η.Σ. Κύπρος Λτδ και WEEE Cyprus, τον Δήμο Λεμεσού και τους υπόλοιπους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού, σε όλους τους συμμετέχοντες και συνεργάτες και φυσικά σε όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του.

Ανυπομονούμε να ανταμώσουμε ξανά στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Green Dot 2024!