Η Green Dot (Cyprus) Public Co Ltd με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας της με τον  Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας για τέταρτη χρονιά.

Συγκεκριμένα, η Green Dot θα τοποθετήσει και φέτος κάδους ανακύκλωσης PMD  και χαρτιού σε όλη τη διαδρομή του Μαραθωνίου Λάρνακας. Επίσης, θα έχει παρουσία τόσο με περίπτερο που θα ενημερώνει το κοινό για την ανακύκλωση συσκευασιών και εκπαιδευτικό παιχνίδι, όσο και με δικό της σταθμό που θα ανεφοδιάζει τους αθλητές. Επίσης θα παραχωρήσει δωρεάν σακούλια ανακύκλωσης σε όλους τους εθελοντές του Μαραθωνίου ούτως ώστε να συλλέγονται τα πλαστικά μπουκάλια που θα ρίχνονται στους δρόμους και να μεταφέρονται στους κάδους ανακύκλωσης. Στόχος της Green Dot, είναι κατά τη διάρκεια του φετινού Διεθνή Μαραθώνιου Λάρνακας Radisson Blu, να συλλέξει πέραν των 30,000 πλαστικών μπουκαλιών για ανακύκλωση.

Η Green Dot

Η Green Dot είναι το πρώτο συλλογικό Σύστημα ανακύκλωσης που εγκρίθηκε στην Κύπρο και είναι Οργανισμός Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Το πρόγραμμα της Green Dot καλύπτει πέραν του 80% του πληθυσμού της Κύπρου, από 28 Δήμους και 63 Κοινότητες με πρώτο μέλημα την εύκολη πρόσβαση στην ανακύκλωση για όλους τους πολίτες. Το  μήνυμα της Green Dot προς την κοινωνία είναι «Ζήσε το σύγχρονο ΕΥ ΖΗΝ». Το σύγχρονο ΕΥ ΖΗΝ σημαίνει «Δείξε σεβασμό και Κτίσε καλές συνήθειες». Εντάσσουμε την ανακύκλωση ως μια καλή συνήθεια μαζί με τη διατροφή, τη μάθηση, την άθληση και την ψυχαγωγία.

Εξάλλου ο στόχος της Green Dot εδράζεται στην προσπάθεια προώθησης ενός τρόπου ζωής ο οποίος να επιδεικνύει σεβασμό προς το περιβάλλον και σεβασμό προς τις επόμενες γενιές, μέσα από το χτίσιμο καλών συνηθειών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.greendot.com.cy, ή μέσω της εφαρμογής ‘ReCYcling CY’ στο κινητό τηλέφωνο, ή το tablet σας.

4ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Ο 4ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας  θα διεξαχθεί την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021,  με  σημείο  εκκίνησης  την  παραλία  των  Φοινικούδων.  Οι  διαδρομές  ποικίλλουν  και καλύπτουν κάθε ηλικία, καθώς επίσης και όλες τις αντοχές και αποστάσεις. Η πρώτη και βασική διαδρομή  είναι  αυτή  του  Μαραθώνιου  Δρόμου  (42.195  χλμ.).  Ακολουθούν  οι  διαδρομές  του Ημιμαραθώνιου δρόμου (21.095 χλμ), των 10 χλμ, των 5 χλμ-εταιρικός, των 5 χλμ-ατομικός και 2,5 χλμ McDonald’sTM Teens Race 1km και το Fun Race 1km για τους ενήλικες.

Ο  Radisson  Blu  Διεθνής  Μαραθώνιος  Λάρνακας    έχει  πιστοποιηθεί  από  την  AIMS,  τη  Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Μεγάλων Αποστάσεων, απότον πρώτο χρόνο διοργάνωσης του.  Αποτελεί  την  πρώτη  πράσινη  διοργάνωση  που  πραγματοποιήθηκε  ποτέ  στην  Κύπρο  και αυτό  τον  καθιστά  τον  1ο    πράσινο  Μαραθώνιο  της  Κύπρου.  Στον  3ο  Radisson  Blu  Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, ο οποίος έγινε τις 17 Νοεμβρίου 2019, συμμετείχαν περισσότεροι από 10 χιλιάδες  δρομείς  από  85  χώρες.  H διοργάνωση  του  Radisson  Blu  Διεθνούς  Μαραθωνίου Λάρνακας έχει βραβευθεί με περισσότερα από 40 βραβεία σε Κύπρο και εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:www.larnakamarathon.com