19 Ιουνίου, 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επανέγκριση Άδειας Λειτουργίας της Green Dot Cyprus Public Co Ltd

Σε μια λιτή τελετή, υπογράφηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου, 2020 η τρίτη επανέγκριση της Άδειας Λειτουργίας της Green Dot Cyprus Public Co Ltd από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, η οποία ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου, 2026.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Υπουργός κ. Κώστας Καδής, ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Κώστας Χατζηπαναγιώτου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της Green Dot κύριοι Μιχάλης Σπανός και Μάριος Βραχίμης και ο Πρόεδρος της WEEE Κύπρου κ. Στέλιος Αθανασίου.

Η επανέγκριση της Άδειας της Green Dot Cyprus ανανεώνει την εμπιστοσύνη του Κράτους προς την Green Dot και τη δέσμευση της Εταιρείας να συνεχίσει να εργάζεται ευσυνείδητα για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας για το καλό όνομα της χώρας. Η Green Dot Κύπρου ήταν το πρώτο Συλλογικό Σύστημα Ανακύκλωσης το οποίο εγκρίθηκε στην Κύπρο.

Αδειοδοτήθηκε την 1 η Αυγούστου, 2006 ως Σύστημα Διαχείρισης Συσκευασιών και ανέλαβε συλλογικά την ευθύνη εκ μέρους των μελών του.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 ανέλαβε τη διαχείριση της WEEE Κύπρου (ηλεκτροκύκλωση) και τον Νοέμβριο του 2007 ανέλαβε τη διαχείριση της ΑΦΗΣ Κύπρου (οικιακές μπαταρίες). Έχει 1222 ενεργά μέλη τα οποία αποτελούν σημαντικό μέρος του κυπριακού επιχειρείν. Συνεργάζεται στενά με το Τμήμα Περιβάλλοντος, τις τοπικές Αρχές και όλους τους μεγάλους ανακυκλωτές της χώρας.