Προτάσεις με τις πιο «καυτές» πράσινες τεχνολογίες. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι που θα σας λύσουν τα χέρια.

Δεν είναι μυστικό ότι η ενέργεια που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας αυξάνεται συνεχώς. Μεταξύ της θέρμανσης, της ψύξης, της ηλεκτρικής ενέργειας, του νερού και των πάντων, είναι εύκολο να απογοητευτείτε από το πόση ενέργεια καταναλώνετε στην καθημερινή ζωή.

Προσθέστε την οικογένεια, τους φίλους και το χάος ενός πολυάσχολου χρονοδιαγράμματος στο μίγμα και η χρήση ενέργειας τείνει να είναι ένας αυξανόμενος παράγοντας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω για να κάνετε την εξοικονόμηση ενέργειας ένα απλό κομμάτι της καθημερινής σας ρουτίνας και να ενσωματώσετε τις φιλικές προς το περιβάλλον αξίες στον τρόπο ζωής σας.

#1 Θέρμανση νερού / Χρήση

Όταν πρόκειται για νερό, ένα μεγάλο μέρος της κατανάλωσης ενέργειας λαμβάνει χώρα όταν το θερμαίνετε. Δοκιμάστε ένα ηλιακό σύστημα θέρμανσης νερού και αφήστε τον ήλιο να κάνει την δουλειά του.

Μάλιστα, εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ένα σύστημα tankless water-heating (χωρίς θέρμανση νερού). Το όφελος είναι ότι θερμαίνετε μόνο το νερό που χρειάζεστε και τίποτα περισσότερο. Αυτός ο πιο βιώσιμος τρόπος ζωής έχει νόημα.

#2 Πράσινη ενέργεια

Μια ανεμογεννήτρια στον τελευταίο όροφο δεν είναι μόνο για τα εμπορικά κτίρια. Αρκετές εταιρείες κατασκευάζουν και εγκαθιστούν ανεμογεννήτριες στην οροφή οικιστικών κατοικιών, οι οποίες μπορούν να παράγουν έως και τις μισές ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού. Προσαρμόστε τες στο μέγεθος της οροφής και θα λάβετε όλα τα ενεργειακά οφέλη που συνοδεύουν αυτό.

Αν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας και της ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από τη θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε παράθυρα με διπλό τζάμι. Είναι σχεδιασμένα για να διατηρούν είτε τη θερμότητα είτεμια δροσερή ατμόσφαιρα.

#3 Πράσινο πάτωμα

Ενώ όταν σκέφτεστε πράσινα δάπεδα η συγκεκριμένη λύση δεν είναι στο μυαλό σας από την αρχή, τα μπαμπού είναι το ιδανικό υλικό. Είναι ένας εξαιρετικά ανανεώσιμος φυσικός πόρος που έχει αντοχή και είναι ανθεκτικός στην υγρασία.

Αν θέλετε να είστε ακόμα πιο «πράσινοι», σκεφτείτε να αποφύγετε εντελώς το ξύλο και να επιλέξετε γυαλισμένα δάπεδα από σκυρόδεμα. Να είστε σίγουροι ότι αυτή η επιλογή θα δώσουν στο σπίτι σας μια σύγχρονη αίσθηση.

#4 Πράσινη οροφή

Ενώ μπορεί να μοιάζουν με το πράσινο πρότυπο, τα ηλιακά πάνελς είναι μακράν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για κάθε πράσινο σπίτι. Τα έξοδα εγκατάστασης συντάσσονται γρήγορα καθώς οι λογαριασμοί ενέργειας μειώνονται δραστικά με την πάροδο του χρόνου.

Αν ψάχνετε για μια πιο φυσική αισθητική προσέγγιση, δοκιμάστε μια έναν κήπο στην ταράτσα. Αυτό περιλαμβάνει μια πραγματική «κηλίδα» κήπου πάνω από την κορυφή φιλικών προς το περιβάλλον στέγες για να διπλασιάσει το αποτέλεσμα. Είναι το καλύτερο και των δύο κόσμων – αυξάνοντας πράσινο και εξοικονομώντας πράσινο.

#5 Αειφόρος διακόσμηση

Χτυπήστε το πράσινο διασκεδαστικό παράγοντα μέχρι την εγκοπή, ενσωματώνοντας μια εμπνευσμένη σχεδίαση και διακόσμηση στο σπίτι στις οικολογικές σας προσπάθειες.

Για παράδειγμα, η εγκατάσταση ενός συστήματος συγκομιδής των ομβρίων υδάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακυκλώνετε το νερό που χρησιμοποιείται για το πότισμα των φυτών. Αυτό εξοικονομεί μια τεράστια ποσότητα νερού βρύσης και ολοκληρώνει τον κύκλο της βροχής με αποτελεσματικό τρόπο. Ακόμα καλύτερα, το ίδιο το σύστημα συγκομιδής μπορεί να κατασκευαστεί από ανακυκλωμένο πλαστικό και μπορεί να διπλασιαστεί ως φυτευτής για την εμφάνιση λουλουδιών.

Ή μπορείτε να ενσωματώσετε φυσικά στοιχεία στο σπίτι σας, όπως κλαδιά, πεύκα και βελανίδια. Τι καλύτερο από το να βγεις έξω στην αυλή και να έχετε δωρεάν μια όμορφη διακόσμηση;

Από RECONS TEAM