Μπορεί να δυσκολευόμαστε να νιώσουμε αισιοδοξία διαβάζοντας για τα επαναλαμβανόμενα εγκλήματα ενάντια στο περιβάλλον, όμως η αλλαγή είναι στο χέρι μας. Κυριολεκτικά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που υπενθύμισε σε όλους τις ανάγκες και τη φροντίδα που οφείλουμε απέναντι στον πλανήτη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο υπενθυμίζουμε όλες εκείνες τις μικρές, απλές κινήσεις που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για να εξασφαλίσουμε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο μέλλον.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το θέμα του φετινού εορτασμού (2016) ήταν: “Μάχη κατά του παράνομου εμπορίου στην άγρια ζωή”.

Η σημασία της ανακύκλωσης

Θεωρείται δεδομένη πρακτική, όμως δεν είναι. Ως κάτοικοι αυτής της χώρας, οφείλουμε να υιοθετήσουμε πρακτικές που θα συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση και παράλληλα θα ενδυναμώσουν το πράσινο αποτύπωμα της Ελλάδας συμμετέχοντας στη διαδικασία της ανακύκλωσης συσκευασιών στα προγράμματα του Μπλε Κάδου και του Μπλε Κώδωνα.

Η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στους χώρους ταφής και η εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών που απαιτείται για

την παραγωγή νέων συσκευασιών ακούγονται ίσως μικρά βήματα προς ένα πιο υγιή πλανήτη, όμως δεν είναι.

Ανακυκλώνουμε τις συσκευασίες μας καθημερινά, για ένα πράσινο μέλλον

Πόσο εφικτό είναι να αντιστρέψουμε την αρνητική επίπτωση της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον; Και όμως, είναι πιο εφικτό από όσο νομίζουμε! Με πολύ απλές ενέργειες που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, το όραμα για την προστασία του περιβάλλοντος γίνεται πραγματικότητα.

Source