Η Green Dot Κύπρου, το Συλλογικό Σύστημα για τη διαχείριση των Συσκευασιών και Αποβλήτων Συσκευασιών στην Κύπρο, εντείνει τις προσπάθειές της για την επίτευξη του στόχου ανακύκλωσης του γυαλιού. Ο στόχος αυτός είναι ιδιαίτερα υψηλός και ανέρχεται στο 60% των συνολικών ποσοτήτων που εισέρχονται στην κυπριακή αγορά, ενώ ο Οργανισμός πετυχαίνει μέχρι στιγμής ποσοστό 47%.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών και με στόχο η ανακύκλωση του γυαλιού να γίνει ακόμα πιο εύκολη και προσβάσιμη σε όλους, η Green Dot Κύπρου δημιούργησε τους νέους
περιφραγμένους χώρους για την ανακύκλωση γυαλιού που θα φιλοξενούνται σε υπεραγορές.

Τώρα οι πολίτες θα μπορούν να ψωνίζουν και να ανακυκλώνουν ταυτόχρονα! Οι χώροι αυτοί είναι ειδικά σχεδιασμένοι και περιφραγμένοι με στόχο να περιοριστεί η οχληρία που δημιουργείται όταν οι πολίτες πετούν τις γυάλινες συσκευασίες τους έξω από τους κάδους ανακύκλωσης του γυαλιού. Οι γυάλινες συσκευασίες θα πρέπει να τοποθετούνται
μέσα στους κάδους ανακύκλωσης για λόγους υγειονομικούς αλλά και λόγους προστασίας της ασφάλειας των πολιτών και των συνεργείων ανακύκλωσης. Χορηγός των περιφράξεων είναι η εταιρεία Muskita.

Πρώτες στήριξαν την προσπάθεια αυτή, οι υπεραγορές Παπαντωνίου. Το κοινό μπορεί πλέον να βρίσκει τους νέους περιφραγμένους χώρους για την ανακύκλωση γυαλιού σε όλες τις υπεραγορές Παπαντωνίου σε Λεμεσό και Πάφο!

Τα εγκαίνια της συγκεκριμένης δράσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23 Ιούνιου στην Υπεραγορά Παπαντωνίου στον Ύψωνα. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, υπήρχε Live Link με το Ράδιο Πρώτο, το οποίο ενημέρωνε το κοινό για τους νέους περιφραγμένους χώρους και το καλούσε να φέρει τα γυάλινα μπουκάλια και τα γυάλινα βαζάκια του για ανακύκλωση.

Η Green Dot Κύπρου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τις Υπεραγορές Παπαντωνίου και την εταιρεία Muskita για τη στήριξη και τη συνεργασία τους σε αυτή την προσπάθεια.
Ευελπιστούμε ότι και οι υπόλοιπες υπεραγορές θα ακολουθήσουν το ελπιδοφόρο αυτό παράδειγμα για το καλό του περιβάλλοντος και της υγείας όλων μας.