Αποφασίζετε να δημιουργήσετε έναν υπέροχο κήπο. Εξαιρετική επιλογή τόσο για την τσέπη όσο και για την υγεία σας! Αυτός ο βιολογικός λοιπόν κήπος,  για να αναπτυχθεί με τον προσδοκώμενο τρόπο, θα πρέπει να γίνει σωστά, με προσοχή και συνέπεια!

Θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή, γάντια και πολύ καλή διάθεση, γιατί ο κήπος θα προσφέρει εκτός από καθαρά και υγιεινά προϊόντα, πνευματική ηρεμία και ξεκούραση. Ας αρχίσουμε από τα απλά και βασικά. Ο χώρος που θα επιλέξετε εξαρτάται από τον χώρο που διαθέτετε. Σε κήπους ή σε μπαλκόνια, σε ζαρντινιέρες ή γλάστρες, παντού υπάρχει χώρος για να φυτέψτε ότι επιθυμείτε. Μην αγχωθείτε και μην θεωρήσετε πως ο χώρος μπορεί να σας περιορίσει.

pexels-photo-296230.jpeg

Ακολούθως θα πρέπει να θυμάστε πως για να είναι ένας κήπος βιολογικός, θα πρέπει να να αποφεύγουμε την κατασπατάληση πόρων. Το νερό θα πρέπει να καταναλώνεται με φειδώ. Ως εκ τούτου, κάνετε εναλλαγή των καλλιεργειών ώστε αυτά που παίρνουν τις θρεπτικές ουσίες από το χώμα,  να ακολουθούν αυτά που θρέφουν το έδαφος.

Green Life E-Book

Μπορεί να μην ακούγεται όμορφο, αλλά είναι απαραίτητο: η παρουσία εντόμων είναι ζωτικής σημασίας. Οι γαιοσκώληκες, τα έντομα και τα σκαθάρια είναι οι σύμμαχοί μας και η παραμονή τους στο κήπο συμβάλει στην ευρωστία του. Με άλλα λόγια, ο κήπος μας θα πρέπει να αποτελεί ένα μικρό οικοσύστημα που θα ζει με λίγη φροντίδα. Για να γίνει όμως αυτό, το χώμα θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από φάρμακα και χημικά.

Ένα  ζωντανό περιβάλλον στο οποίο συνυπάρχουν οργανισμοί, μεταλλικά στοιχεία και οργανική ύλη, είναι ιδανικά για τη δημιουργία του συγκεκριμένου οικοσυστήματος.

Μπορεί να θεωρηθεί υπερβολή η αναφορά στα φυτοφάρμακα, αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε πως η χρήση φυτοφαρμάκων και λοιπών χημικών ουσιών είναι απαγορευτική για τη δημιουργία ενός βιολογικού κήπου.

Το φυτικό λίπασμα πουχρειάζεται ο κήπος σου είναι το το «κομπόστ» το οποίο μπορεί κάποιος

να δημιουργήσει με τα φυτικά υπολείμματα του κήπου και της κουζίνας του.

Σημαντικό επίσης είναι να γίνεται χρήση βιολογικών σπόρων.

New Call-to-action