Η κατανάλωση τροφίμων και ποτών τις γιορτές ανεβαίνει. Εκτός από τη σιλουέτα μας, οι υπερβολές κάνουν κακό και στο περιβάλλον. Μέρες που είναι, δοκιμάστε νέες γαστρονομικές απολαύσεις!

Επισκεφθείτε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, θα ανακαλύψετε εκλεκτές λιχουδιές φτιαγμένες με αγνά υλικά. Πειραματιστείτε με χορτοφαγικά πιάτα και μην ξεχάσετε να ανακυκλώσετε τις συσκευασίες τροφίμων και τα άδεια μπουκάλια.

Αν καλέσετε φίλους και συγγενείς στο σπίτι σας για μια εορταστική βραδιά, ο πειρασμός είναι μεγάλος να τους τραπεζώσετε με πλαστικά πιάτα και ποτήρια ώστε να αποφύγετε το πλύσιμο μετά. Ούτε οι φίλοι και η οικογένεια όμως, ούτε το περιβάλλον αξίζουν τέτοια μεταχείριση. Βγάλτε το καλύτερο σερβίτσιο σας, βάλτε ένα κάδο ανακύκλωσης στην κουζίνα και καθαρίστε μετά με οικολογικά απορρυπαντικά.

Green Life E-Book

Όταν ετοιμάζεται το γιορτινό τραπέζι, μην αφήνετε άσκοπα ανοιχτές τις διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

Γιορτές σημαίνει για πολλούς πολλές ώρες στο σπίτι βλέποντας τηλεόραση ή ακούγοντας μουσική. Μην αφήνετε την τηλεόραση, το στερεοφωνικό ή άλλες ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση αναμονής (stand-by). Θα εκπλαγείτε εάν μάθετε πόση ενέργεια και χρήματα θα εξοικονομήσετε.

Φροντίστε για τη συντήρηση του λέβητα-καυστήρα στο σπίτι σας πριν τις γιορτές, αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα.

Τώρα τις γιορτές, η κατανάλωση αναψυκτικών και μπύρας ανεβαίνει. Προτιμάτε να αγοράζετε αναψυκτικά και μπύρες σε γυάλινα επιστρεφόμενα μπουκάλια.

Χρησιμοποιήστε επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία για την αποθήκευση τροφών στο (γεμάτο λόγω εορτών) ψυγείο σας αντί να τις καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.

Ανακυκλώστε τις εφημερίδες και τα περιοδικά με τα ογκώδη χριστουγεννιάτικα αφιερώματα αντί να τα πετάξετε.

pexels-photo-167538.jpeg

Προτιμάτε χαρτιά που δεν έχουν προηγουμένως υποστεί λεύκανση με χλώριο. Ξεκινήστε από το φετινό σας ημερολόγιο.

Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε καινούργιο ψυγείο ή καταψύκτη για να στοιβάξετε τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι, προτιμήστε τα οικονομικά “πράσινα” ψυγεία.

Μην αγοράζετε προϊόντα που προέρχονται από ζώα ή φυτά που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Φεύγετε για διακοπές σίγουροι ότι τα έχετε κλείσει όλα; Κι όμως κάτι ξεχάσατε: την τηλεόραση, το στερεοφωνικό ή άλλες ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση αναμονής (stand-by). Θα εκπλαγείτε να μάθετε πόση ενέργεια καταναλώνουν σε αυτή την κατάσταση. Γι’ αυτό κλείστε τες από τον κεντρικό τους διακόπτη!

New Call-to-action