Το WOW factor στην πιο οικολογική της μορφή κατάφερε να υιοθετήσει η Gensler, η οποία ολοκλήρωσε τα γραφεία της Etsy στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Ένας τεράστιος χώρος 18.500 τετραγωνικών μέτρων δίνει στους εργαζομένους όσα χρειάζονται στην πιο λειτουργική, πρακτική και καλαίσθητη μορφή. Πλούσιο και ποικιλόμορφο περιβάλλον εργασίας, με όμορφα χρώματα, πράσινε ς εγκαταστάσεις και εκλεκτική διακόσμηση.

Βέβαια το έργο της Gensler χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί. 

Etsys-new-headquarters-in-Brooklyn-1020x610.jpg

Η φιλοσοφία της Etsy περί βιωσιμότητας και καλλιτεχνίας παρουσιάζεται ως ένα αφηγηματικό ταξίδι και εστιάζει στην εναρμόνιση με τη φύση, αξιοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον, αυθεντικά και τοπικά υλικά.

Τα νέα γραφεία είναι διακοσμημένα με χειροποίητα έπιπλα και κατασκευασμένα από τοπικούς καλλιτέχνες και πωλητές της Etsy…φυσικά!

Green Life E-Book

Εξαπλώνονται σε εννέα ορόφους επιδιώκοντας να γίνουν τα μεγαλύτερα πιστοποιημένα γραφεία εργασίας στον κόσμο. Κάθε επίπεδο έχει σχεδιαστεί ως ένα ισορροπημένο οικοσύστημα και σχεδόν όλα τα επίπεδα διαθέτουν κουζίνα, όπου οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να ανακυκλώνουν.

Εκτός από τους διαφορετικούς χώρους που διατίθενται για ατομική εργασία, ομαδικές παρουσιάσεις και συναντήσεις, το ανώτατο επίπεδο λειτουργεί ως ταράτσα με ηλιακούς συλλέκτες.

Ζήλεψε κανείς; 
Source: inhabitat.com