Υπέροχα ζώα λένε όσοι ζουν με αυτά. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που ακόμη έχουν αμφιβολία αν θα πρέπει ή όχι να υιοθετήσουν μια. Για όσους ακόμη αμφιταλαντεύεστε, έχουμε 6 πολύ σοβαρούς λόγους!

Είστε πιο έξυπνοι, γιατί να το κρύψετε άλλωστε; 

Μια έρευνα σε Βρετανούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων απέδειξε ότι οι άνθρωποι που είχαν γάτες είχαν την τάση να είναι πιο έξυπνοι από εκείνους που είχαν σκύλους. Τόσο σε επίπεδο νοημοσύνης όσο και σε μορφωτικό επίπεδο, οι άνθρωποι που έχουν γάτες φαίνεται να υπερέχουν διανοητικά.

Προφανώς δεν είναι η ίδια η γάτα που κάνει αυτούς τους ανθρώπους πιο έξυπνους, ωστόσο οι ερευνητές που διεξήγαγαν την έρευνα ανέφεραν ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι δουλεύουν περισσότερες ώρες κι αφού οι γάτες χρειάζονται λιγότερη φροντίδα από ό,τι ένας σκύλος αποτελούν καλύτερη επιλογή για κάποιον που είναι πολυάσχολος.

Keep calm and handle everything

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι απίστευτα οδυνηρή για τους περισσότερους, όμως ένας από τους καλύτερους τρόπους να αντιμετωπίσει αυτή την απώλεια κάποιος είναι να αποκτήσει ένα κατοικίδιο. Έχει αποδειχθεί ότι οι γάτες μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την απώλεια πιο γρήγορα και να εμφανίζουν λιγότερα φυσικά συμπτώματα πόνου, όπως το κλάμα.

Παρά το γεγονός ότι η γάτα είναι απλώς ένα ζώο, προσφέρει κοινωνική στήριξη σε δύσκολες στιγμές της ζωής. Οι άνθρωποι που θρηνούν συχνά καταλήγουν να μιλούν στο κατοικίδιο τους για να απελευθερώσουν τα συναισθήματά τους, μιας και τις περισσότερες φορές είναι πιο εύκολο να μιλήσει κανείς σε κάποιον που δεν μπορεί να απαντήσει και κατ’ επέκταση δεν μπορεί να κρίνει, όπως θα έκανε ένας άνθρωπος.

Θέλετε να βρείτε σύντροφο; Υιοθετήστε μια γάτα καταρχήν και βλέπουμε!

Αν είστε μόνος ή μόνη και δεν μπορείτε να βρείτε το άλλο σας μισό, πάρτε μια γάτα! Μια βρετανική δημοσκόπηση έδειξε ότι 82% των γυναικών συμφώνησαν ότι προσελκύονταν περισσότερο από άνδρες που αγαπούσαν τα ζώα.

Παρότι αν έχετε στην κατοχή σας ένα σκύλο θα κάνετε θαύματα, ένα συντριπτικό 90% των γυναικών, που δεν είναι σε σχέση, ανέφερε ότι οι άνδρες που έχουν γάτα είναι πιο καλοί από άλλους άνδρες. Φαίνεται πως οι γυναίκες πέφτουν στην παγίδα του στερεοτύπου ότι οι άνδρες που έχουν γάτες είναι πιο ευαίσθητοι και τρυφεροί. Βάλτε λοιπόν στο πρόγραμμα να πάρετε μια γάτα, αν δεν έχετε ήδη, αλλά θυμηθείτε ότι η γάτα θα είναι κοντά σας μια ζωή, όχι μόνο μέχρι να βρείτε σύντροφο.

Καρδιά μου εσύ! 
Όλα τα τετράποδα, φαίνεται πως κάνουν καλό στα επίπεδα άγχους, αλλά οι γάτες, αποδεικνύεται πως είναι οι γκουρού του είδους. Ενδεχομένως το ότι δεν χρειάζονται την καθημερινή φροντίδα που απαιτούν οι σκύλοι, μειώνοντας κατά συνέπεια και τα συνολικά επίπεδα έντασης και άγχους στη ζωή σας. Μια έρευνα έδειξε ότι όσοι είχαν γάτα για πάνω από μια δεκαετία είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό από ό,τι όσοι δεν είχαν γάτα κι είχαν κάποιο άλλο ζώο.

Είσαι φίλος και φαίνεται
Η πεποίθηση ότι οι σκύλοι είναι πιο τρυφεροί από τις γάτες είναι απλώς ένα ακόμα στερεότυπο. Στην πραγματικότητα, αποδεικνύεται ότι οι γάτες μπορούν να είναι εξίσου καλές στο να κρατούν συντροφιά στους ανθρώπους, ειδικότερα στις γυναίκες. Μια ελβετική έρευνα του 2003 έδειξε ότι αν κάποιος έχει στο σπίτι του μια γάτα, αυτό συναισθηματικά ισοδυναμεί με το να έχει έναν ερωτικό σύντροφο.

Επίσης, οι έρευνες δείχνουν ότι οι γάτες αντιλαμβάνονται την καλοσύνη που τους δείχνεις και επιστρέφουν την καλή συμπεριφορά αργότερα με τον τρόπο τους. Ωστόσο, οι γάτες φαίνεται ότι έχουν το πάνω χέρι σε τέτοιου είδους σχέσεις.

Έπειτα από χιλιάδες χρόνια αφότου έγιναν κατοικίδια, οι γάτες έχουν μάθει πώς να παράγουν έναν ήχο που μοιάζει εξαιρετικά με το ανθρώπινο κλάμα. Εφόσον, λοιπόν, οι εγκέφαλοι μας είναι προγραμματισμένοι να αντιδρούν στον πόνο ή στη στεναχώρια ενός παιδιού που κλαίει, είναι σχεδόν αδύνατο να αγνοήσουμε μια γάτα όταν απαιτεί αυτό που θέλει κλαίγοντας.

Μίλα μου για εσένα λοιπόν ή μάλλον μην πεις τίποτα!

Έχεις γάτα; Ξέρω τι άνθρωπος είσαι. Ακόμη ένα στερεότυπο που καταγράφεται. Η γάτα ως κατοικίδιο λέει πολλά για την προσωπικότητά σας. Μολονότι οι άνθρωποι που έχουν σκύλους είναι συνήθως η ψυχή της παρέας, εκείνοι που έχουν γάτα είναι πιο εσωστρεφείς. Ωστόσο, θεωρούνται πολύ πιο αξιόπιστοι και έμπιστοι, ενώ φαίνεται ότι είναι πιο μετριοπαθείς κι όχι τόσο καλοί στη χειραγώγηση των άλλων.

New Call-to-action