Γιατί θα πρέπει να περιοριζόμαστε στα τυποποιημένα, όταν έχουμε επιλογές καθόλα ασυνήθιστες;

Γιατί θα πρέπει να περιοριζόμαστε στα τυποποιημένα, όταν έχουμε επιλογές καθόλα ασυνήθιστες;

 

Ορειβασία & Πεζοπορία

Υπάρχουν πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια στην οροσειρά Τροόδους Ένα τμήμα της ευρωπαϊκής διαδρομής μακρινών αποστάσεων Ε4 ταξιδεύει για 539 χιλιόμετρα το μήκος του νησιού, και υπάρχουν 322 χιλιόμετρα για καλό περπάτημα οπού χωρίζεται σε 72 μονοπάτια της φύσης.

Διαφωτιστικό είναι το φυλλάδιο του ΚΟΤ για τα μονοπάτια της φύσης που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα γραφεία του οργανισμού, ενώ επίσης βοηθητικό είναι ο οδηγός που δημοσιεύτηκε από το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας.

 

Ποδηλασία

Η ποδηλασία τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια πολύ δημοφιλής επιλογή. Ιδιαίτερα στην Κύπρο οπού οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη συνεχή και αναπόσπαστη ενασχόληση με το άθλημα.

Ακόμη κι αν δεν έχεις ποδήλατο μπορείς να ενοικιάσεις από όλες τις μεγάλες πόλεις αλλά και τις τουριστικές περιοχές για 10-20 ευρώ την ημέρα! Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το χάρτη ποδηλατικών διαδρομών που υπάρχει στα τουριστικά γραφεία μπορείτε να επικοινωνήστε με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας ή επισκεφτείτε το bikincyprusadventures.com.

 

Green Life E-Book

Κατέβασε το E-Book!

 

Ιππασία

Υπάρχουν αρκετοί στάβλοι ιππασίας στην Κύπρο και πολλοί προσφέρουν πακέτα διακοπών. Για ακόμη μια φορά ο ΚΟΤ στο site του δίνει αρκετές πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται. Ανακαλύψτε πόσο ενδιαφέρουσα και απολαυστική μπορεί να είναι αυτή η εμοειρία στο Ride In Cyprus, που βρίσκεται λίγο έξω από την Πάφο και το Drapia Farm στο Καλαβασό (cyprusvillages.com).

Θαλάσσια αθλήματα και καταδύσεις

Οι παραθαλάσσιες περιοχές, προσφέρουν τη δυνατότητα να δοκιμάσετε όλα τα θαλάσσια σπορ. Μεταξύ των πολυάριθμων αναγνωρισμένων τοποθεσιών κατάδυσης είναι τα ναυάγια του Βέρα Κ και του Αχιλλέα στην Πάφο και των ναυαγίων του HMS Cricket, ενός βρετανικού ελικοπτέρου στρατού και, το πιο περίφημο, το Zenobia στη Λάρνακα. Για καταδύσεις, επικοινωνήστε με την Κυπριακή Ομοσπονδία Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων (22754647).

 

New Call-to-action