Ας βοηθήσουμε τα ξενοδοχεία να βοηθήσουν το περιβάλλον μας

Τα ξενοδοχεία επιδιώκουν να ενισχύσουν την οικολογική του συνείδηση αλλά χρειάζονται τη βοήθεια των επισκεπτών για να το καταφέρουν. Ακολουθώντας πέντε απλά βήματα θα μπορέσετε να βοηθήσετε τα ξενοδοχεία, που διαμένετε να εφαρμόσουν τις οικολογικές πρακτικές τους, διατηρώντας ένα πιο υγιές περιβάλλον.

Πάρτε μαζί τα δικά σας προϊόντα περιποίησης

Όλες σχεδόν οι εταιρείες που παράγουν προϊόντα περιποίησης, έχουν δημιουργήσει σειρές με συσκευασίες κατάλληλες για ταξίδι. Χρησιμοποιώντας το δικό σας σαμπουάν και αφρόλουτρο, βοηθάτε στην εξοικονόμηση πλαστικού, αφού το ξενοδοχείο δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσει τα δικά του προϊόντα, κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής σας. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο να δοκιμάσετε τα προϊόντα του ξενοδοχείου, βεβαιωθείτε ότι τελειώσατε το προϊόν και απλά πάρτε μαζί σας την άδεια συσκευασία για να την γεμίσετε και να την ξαναχρησιμοποιήσετε στο επόμενο ταξίδι σας.

Κρεμάστε το ταμπελάκι «Μην ενοχλείτε» στην πόρτα του δωματίου σας

Το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας έχει καθαριστεί λίγο πριν την άφιξη σας και είναι πολύ πιθανόν να μη χρειάζεται καθάρισμα, τουλάχιστον για τις δυο πρώτες μέρες. Κρεμώντας την ένδειξη “Μην ενοχλείτε” στην ουσία λέτε στις καμαριέρες να μην καθαρίσουν το δωμάτιο σας και να μην σας αφήσουν καθαρές πετσέτες. Με αυτή την απλή πράξη, εξοικονομείται ηλεκτρική ενέργεια, αφού δεν χρησιμοποιείται ηλεκτρική σκούπα και χημικά καθαριστικά, ενώ παράλληλα ξοδεύεται και λιγότερο νερό, αφού δεν πλένονται τόσο συχνά οι πετσέτες. Αν η σκέψη του να μένετε σε ένα ξενοδοχείο και να μην έχετε καθαρό δωμάτιο κάθε μέρα, κάντε ένα πείραμα και χρησιμοποιείστε την ένδειξη «Μην ενοχλείτε» κάθε δεύτερη μέρα.

Green Life E-Book

Κατέβασε το E-Book!

Ζητήστε από το ξενοδοχείο να μην ενεργοποιείται το ραδιόφωνο και τα φώτα του δωματίου κατά την άφιξη σας

Είναι σύνηθες κυρίως σε μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων, τη στιγμή που μπαίνετε στο δωμάτιο να ενεργοποιείται αυτόματα το ραδιόφωνο και τα φώτα του δωματίου, ακόμα κι αν είναι μέρα. Το σύστημα αυτό βοηθά τους επισκέπτες να νιώσουν ευχάριστα και σαν στο σπίτι τους, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί σπατάλη ενέργειας. Είναι πολύ απλό να ζητήστε από τον ξενοδόχο σας να απενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία.

Αφήστε στο ξενοδοχείο τη γραφική ύλη που προσφέρεται στα δωμάτια

Μπορεί να ακούγεται άκρως δελεαστικό το να συλλέγετε τα σημειωματάρια και τα στυλό από τους εξωτικούς σας προορισμούς, εντούτοις είναι αμφίβολο αν ποτέ θα τα χρησιμοποιήσετε. Καλύτερα λοιπόν να τα φωτογραφήσετε και να κρατήσετε αυτή την εικόνα ως αναμνηστικό. Στο κάτω κάτω έτσι θα μπορέσετε να τη δημοσιεύσετε και στους λογαριασμούς σας στα social media.

Ζητήστε από το ξενοδοχείο να σας στείλει το λογαριασμό με e- mail

Μην σπαταλάτε το χαρτί. Στο ξενοδοχείο σας υπάρχει σίγουρα η δυνατότητα να σας στείλουν ένα αντίγραφο με τα στοιχεία της διαμονής και το λογαριασμό σας στο προσωπικό σας e-mail. Ακόμα και αυτή η μικρή κίνηση, συμβάλλει στην οικολογική συνείδηση.

Ελπίζουμε να βρήκες αυτό το άρθρο ενδιαφέρον.
Μπορείς να μάθεις περισσότερα κατεβάζοντας το E-Book μας για μια ποιοτικά καλύτερη ζωή!

Φιλικά,
Green Dot Team!

New Call-to-action