ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16 Μαΐου 2016

 

Μεγάλη Επιτυχία το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας!

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το «Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας», το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στο Πάρκο της Ακρόπολης, στο Στρόβολο. Το ολοήμερο περιβαλλοντικό Φεστιβάλ ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί και διήρκησε μέχρι τις 8:00 το απόγευμα. Το Φεστιβάλ είχε ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και το επισκέφθηκε πλήθος κόσμου. Η είσοδος στο Φεστιβάλ ήταν ελεύθερη.

Στόχος του Φεστιβάλ ήταν η εκπαίδευση μικρών και μεγάλων σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης με διασκεδαστικό τρόπο. Για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ περιλάμβανε και αθλήματα στα οποία είχαν όλοι την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν και να ενημερωθούν για αυτά από επαγγελματίες του χώρου.

Στο χώρο του Φεστιβάλ, υπήρχαν ποικίλα εκπαιδευτικά παιχνίδια δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν για την ανακύκλωση παίζοντας, ενώ παράλληλα ψυχαγωγούνταν από κλόουν και ταχυδακτυλουργούς. Παράλληλα, σε δύο εξέδρες φιλοξενούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σειρά παιδικών παραστάσεων και μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων. Ταυτόχρονα, σε ειδικά περίπτερα σε όλο το χώρο του πάρκου διάφοροι οργανισμοί ενημέρωναν το κοινό για ποικίλα περιβαλλοντικά θέματα. Επίσης, υπήρχε άφθονο φαγητό και ποτό σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στην καφετέρια του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ ήταν και φέτος αφιερωμένο στην εκστρατεία ενημέρωσης Rethink (Reduce-Reuse-Recycle), η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέγας χορηγός του Φεστιβάλ ήταν η εταιρεία Petrolina (Holdings) Public Ltd και υποστηρικτές ήταν τα Συλλογικά Σύστηματα Διαχείρισης Μπαταριών Οικιακού Τύπου και Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, ΑΦΗΣ και Ηλεκτροκύκλωση, αντίστοιχα, η KPMG, ο Δήμος Στροβόλου, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, οι Κυπριακές Ομοσπονδίες Σκακιού, Μπάντμιντον, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Άρσης Βαρών και Τοξοβολίας και το συγκρότημα Drumble Beats. Τέλος, χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ ήταν το Ράδιο Πρώτο και το περιοδικό Time Out Cyprus.

Η Green Dot Κύπρου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους Οργανισμούς που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ και φυσικά τους χορηγούς, υποστηρικτές και χορηγούς επικοινωνίας του Φεστιβάλ για τη στήριξη και τη βοήθειά τους.