Η Green Dot Cyprus βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι προχωρεί σε μείωση των τελών συσκευασίας κατά 5% σε όλες τις κατηγορίες τελών, με άμεση ισχύ.

Η προσεγμένη οικονομική διαχείριση του Οργανισμού και η διαφύλαξη της οικονομικής του ευρωστίας, επέτρεψε αυτή τη μείωση των τελών και ευελπιστούμε ότι στο εγγύς μέλλον θα υπάρχει δυνατότητα να προσφερθούν και νέες μειώσεις. Είχαμε υποσχεθεί ότι με την ωρίμανση του Συλλογικού Συστήματος θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε μείωση των τελών και χαιρόμαστε που κρατούμε το λόγο μας. Άλλωστε, η ικανότητα μείωσης των τελών, για μας θεωρείται ως ο Βασικός Δείκτης Αποδοχής της διοίκησης του Οργανισμού και αυτός ο στόχος σταδιακά επιτυγχάνεται.

Είναι σημαντικό θεωρούμε το επίτευγμα της Green Dot Cyprus να προσφέρει στη βιομηχανία, τους εμπορευόμενους και την κυπριακή κοινωνία μια αξιόπιστη λύση με ένα σταδιακά μειούμενο κόστος. Θεωρούμε επίσης σημαντικό ότι η μείωση αυτή υλοποιείται μετά από μια χρονιά με πολύ σημαντικές αυξήσεις στην ανάκτηση των υλικών συσκευασίας, αφού το 2016 υπήρξε αύξηση 20% σε σχέση με το 2015 και συλλέχθηκαν συνολικά 61,000 περίπου τόνοι υλικών.

Ευχαριστούμε τους πολίτες για τη στήριξη τους και τη συμμετοχή τους στα προγράμματα ανακύκλωσης καθώς και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο συλλογικό σύστημα για την στήριξη που προσφέρουν στον Οργανισμό. Πολίτες, επιχειρήσεις και Green Dot Cyprus ανεβάζουν την ανακύκλωση στην Κύπρο ψηλά και βγάζουν την Κύπρο ασπροπρόσωπη.