Έρχεται ανανεωμένο και πιο πλούσιο το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
3 Οκτωβρίου 2016

Έρχεται ανανεωμένο το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού!

Έρχεται ανανεωμένο και πιο πλούσιο το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα, στο Μώλο της Λεμεσού. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος για 2η συνεχή χρονιά και διοργανώνεται από τους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού σε συνεργασία με την Green Dot Κύπρου. Η είσοδος στο Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη!

Με την επίσκεψη στο Φεστιβάλ το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για ποικίλα περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα μέσω των διαφόρων οργανισμών οι οποίοι θα βρίσκονται στο χώρο του Φεστιβάλ. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν πάνω από 20 περίπτερα με παιχνίδια και αθλήματα όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν και να ενημερωθούν για περιβαλλοντικά θέματα με διασκεδαστικό τρόπο. Τέλος, θα φιλοξενούνται καθ’όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ παιδικές παραστάσεις και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα, θα υπάρχει άφθονο φαγητό και ποτό στην καφετέρια του Φεστιβάλ σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιείται συλλογή ρουχισμού ο οποίος θα διατεθεί από τον Ανάκυκλο Περιβαλλοντική σε άπορους συνανθρώπους μας, ή θα ανακυκλωθεί, καθώς και συλλογή τροφίμων για να διατεθούν στα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων της Λεμεσού.

Το Φεστιβάλ θα είναι και φέτος αφιερωμένο στην εκστρατεία ενημέρωσης Rethink (Reduce-Reuse-Recycle), η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι όλοι οι Δήμοι της Μείζονος Λεμεσού, τα Συλλογικά Σύστηματα Διαχείρισης Συσκευασιών, Μπαταριών Οικιακού Τύπου και Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, Green Dot Κύπρου, ΑΦΗΣ και Ηλεκτροκύκλωση, αντίστοιχα.

Μέγας χορηγός του Φεστιβάλ είναι η εταιρεία Amdocs Development Limited και υποστηρικτές είναι η Deloitte, η Tsouloftas Group of Companies, η Barracuda Intertrade, η RCB Bank και η Rotaract Berengaria Cosmopolitan Limassol. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Ράδιο Πρώτο και το περιοδικό Time Out Cyprus. Τέλος, στο Φεστιβάλ συμμετέχουν με ειδικά περίπτερα οι εταιρείες Petrolina, Lounic, Kean, Dixan, Pepsi, Αγρός φυσικό μεταλλικό νερό και η Cartridge World καθώς και οι αθλητικές ομοσπονδίες Μπάτμιντον, Σκακιού, Άρσης Βαρών, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Τοξοβολίας.