10 Σεπτεμβρίου, 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένταξη των Κοινοτήτων Πάνω και Κάτω Δευτεράς στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης της

Από την 11ην  Σεπτεμβρίου, 2020 το πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών της Green Dot Κύπρου ξεκινά στις Κοινότητες Πάνω και Κάτω Δευτεράς.

Οι Κοινοτάρχες στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής τους πολιτικής, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με την Green Dot  Κύπρου για συλλογή των ανακυκλώσιμων συσκευασιών από τις Κοινότητες τους.

Η συλλογή του PMD και του χαρτιού θα πραγματοποιείται από πόρτα σε πόρτα εβδομαδιαίως και συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή πρωί. Οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες θα πρέπει να τοποθετούνται στο ειδικό διάφανο και καφέ σακούλι αντίστοιχα.

Η συλλογή του γυαλιού θα γίνεται από τους ειδικούς κάδους τύπου καμπάνα οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία των Κοινοτήτων, που είναι εύκολα προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους.

Τόσο οι δύο Κοινοτάρχες όσο και η Green Dot πιστεύουν ότι η σωστή διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί θέμα πρωταρχικής σημασίας για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, της υγείας, της ποιότητας ζωής αλλά και της εικόνας των Κοινοτήτων Πάνω και Κάτω Δευτεράς.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Κοινοτάρχης της Πάνω Δευτεράς κ. Ευγένιος Χ’’Ευτυχίου, ο Κοινοτάρχης της Κάτω Δευτεράς κ. Νίκος Καλλή και ο Γενικός Διευθυντής της Green Dot κ. Μάριος Βραχίμης, στις 8 Σεπτεμβρίου, 2020 στο κτίριο των Κοινοτικών Συμβουλίων στη Δευτερά.

Μπορείτε να βρείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο με το πρόγραμμα συλλογής εδώ