Πώς μπορούμε με τη γυμναστική και την άσκηση να βελτιώσουμε τον πλανήτη μας; Με απλούς αλλά πολύ αποτελεσματικούς τρόπους.

Πώς μπορούμε με τη γυμναστική και την άσκηση να βελτιώσουμε τον πλανήτη μας; Με απλούς αλλά πολύ αποτελεσματικούς τρόπους.

Ανεξάρτητα από το τι κάνουμε, ποιοι είμαστε και πως λειτουργούμε, πρέπει να έχουμε κατά νου πως όλες οι πράξεις μας, έχουν άμεση επίδραση στο περιβάλλον και είναι υποχρέωσή μας να τις κάνουμε θετικές και όχι αρνητικές.

1. Χρήση ανακυκλώσιμων μπουκαλιών νερού

Στις μέρες μας χρησιμοποιούνται δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια μέσα σε ένα χρόνο τα περισσότερα από τα οποία δεν βρίσκουν καν το δρόμο τους προς την ανακύκλωση. Αντί λοιπόν να πετάμε τα πλαστικά μπουκάλια, είναι σαφώς πιο αποτελεσματικό και οικολογικό, να χρησιμοποιούμε επαναχρησιμοποιημένα μπουκάλια νερού. Επίσης αυτό είναι και πιο οικονομικό, αφού δεν θα χρειάζεται να ξοδεύουμε συνεχώς λεφτά για καινούργια μπουκάλια.

  2. Δώρισε τα παλιά σου αθλητικά

Όσοι γυμναζόμαστε ξέρουμε πολύ καλά, ότι τα αθλητικά παπούτσια δεν διαρκούν για πάντα! Και ότι όταν αγοράζουμε καινούργιο ζευγάρι, το παλιό μας συνήθως καταλήγει στα σκουπίδια. Άλλαξε αυτή την πρακτική και δώρισε τα παλιά σου παπούτσια ή ανακύκλωσέ τα στους κάδους ανακύκλωσης ρούχων που βρίσκονται τοποθετημένοι σε εύκολα και προσβάσιμα σημεία στην Κύπρο!

 

3. Αγοράστε φιλικά προς το περιβάλλον χαλάκια γιόγκα

Αν κάνετε γιόγκα, καλό θα ήταν να αντικαταστήσετε το χαλάκι σας, αν αυτό είναι φτιαγμένο από επιβλαβή υλικά. Τα οικολογικά χαλάκια γιόγκα κατασκευάζονται από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, όπως natural tree rubber. Υπάρχουν πολλές φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές στην αγορά.

Green Life E-Book

Κατέβασε το E-Book!

4. Χρησιμοποιήστε φιλική προς το περιβάλλον πετσέτα

Αντί για κανονικές πετσέτες που δεν είναι κατασκευασμένες από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και τείνουν να είναι σκληρές για το δέρμα σας, μπορείτε να επιλέξετε εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε πετσέτες από οργανικό βαμβάκι ή μπαμπού.

5. Αντικαταστήστε το διάδρομο ή το σταθερό ποδήλατο

Οι διάδρομοι και τα σταθερά ποδήλατα σύντομα θα γίνουν αρχαία ιστορία. Γιατί; Επειδή οι νέες εφευρέσεις πρόκειται να τα αντικαταστήσουν. Αυτές οι νέες εφευρέσεις είναι φιλικές προς το περιβάλλον επειδή παράγουν τη δική τους ηλεκτρική ενέργεια. Για παράδειγμα, το visCycle από την Research Fitness μετατρέπει την ενέργεια από την προπόνηση σας σε ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτεί το ηλεκτρικό δίκτυο.

 

Άλλες οικολογικές συμβουλές:

  • Άσκηση σε εξωτερικούς χώρους
  • Χρησιμοποιήστε υγρά μαντιλάκια χωρίς αλκοόλ και parabens
  • Επιλέγετε φρούτα και λαχανικά εποχής
  • Χρησιμοποιήστε φυτικά συμπληρώματα διατροφής

 

Ελπίζουμε να βρήκες αυτό το άρθρο ενδιαφέρον.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα κατεβάζοντας το E-Book μας για μια ποιοτικά καλύτερη ζωή!

Φιλικά,

Green Dot Team!

 

New Call-to-action

 

 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑSubscribe

Διεύθυνση:

Λεωφόρος Τσερίου 229,

Τ.Κ. 2047, Στρόβολος, Λευκωσία, Κύπρος

 

Ταχυδρομική διεύθυνση:

Τ.Θ. 25463,

1310 Λευκωσία, Κύπρος

Γραμμή Εξυπηρέτησης Κοινού 7000 0090

Τηλέφωνο 22 586 000

Τηλεομοιότυπο 22 586 001

Ηλεκτρονική Διεύθυνση admin@greendot.com.cy